26 Mart 2022 Cumartesi

FR100 Simulator: Tamamlama Sistemi sizin için uygun mu? (1) -Simülatör alternatifi (4/5)

Akademide öğrendiğimiz, iş hayatında pekiştirdiğimiz, yeni başlayanlara öğrettiğimiz, rakiplerimizin de kullandığı min-max, ekonomik sipariş miktarı, satış tahmini, optimizasyon, emniyet stoku, .... gibi sorgulamadan iman ettiğimiz tekniklerle işinizde arzu ettiğiniz iyi sonuçları alamıyorsanız yalnız değilsiniz. Sadece herkes bunu alenen söyleyemiyor.

Toptancı olarak bir veya bir kaç depoda bayilerin istedikleri ürünü hazır tutmaya çalışabilirsiniz. Artan genel stok seviyesine rağmen hala bazı ürünlerde yetersiz stok nedeniyle satış kaybettiğiniz oluyor mu? Bu arada bazı ürünlerde aşırı stok sıkıntısı çekiyor musunuz?

Zincir mağazalarda kiraladığınız raflarda ürünlerinizi hazır tuttuğunuzu düşünelim. Müşterilerin aradıklarını bulamadığı hallerde ödediğiniz raf kirasına rağmen satışı kaçırdığınız oluyor mu? Tedarikçi Yönetimli Stok (VMI) yöntemine hazır mısınız?

  • Tek bir ürün veya çok sayıda ürünle, 
  • Bir veya bağımsız çok sayıda lokasyonda,
  • Haftalar boyunca,
  • Kendi gerçek satış datanızla,
  • sadece başlangıç - bitiş stoklarını ve günlük satışları yükleyerek,
  • biliyorum aklınızdan "hile yapılabilir" şüphesi geçiyor ancak
    • FR100 ücretsiz tam sürüm bir aylık deneme fırsatıyla sunuluyor, yani simulatörde hile yapılsa bile denediğinizde bunu rahatlıkla fark edebilirsiniz
    • FR100 aylık kirayla kullanılan bulut servisidir, taahhüt yoktur, memnun kalmazsanız bırakırsınız, yani FR100 için mutlu ve devam eden kullanıcı olması gereklidir
    • dolayısıyla hile yoktur, yine de içinize sinmiyorsa en iyisi FR100 simulatöre bakmayın.
  • Dönem sonunda sizin stok seviyenizle, FR100 simule edilen stok seviyesini karşılaştırabilirsiniz.

https://simulator.fillrate100.com/ sitesinde açıklama ve başlangıç için hesap açma opsiyonu vardır. Site İngilizcedir ancak çok temel ve sade formattadır, kolayca takip edebilirsiniz. 

Instructions sekmesinde 4 adımda simulatörü çalıştırmanız için yönlendirme vardır, destek almadan kendiniz yapabilirsiniz. Data dosyaları Microsoft Excel 97-2003 Çalışma Sayfası (.xls) formatında olmalıdır, xlsx olmamasına özen gösterin lütfen.  

Simulatörün amacı size Kısıtlar Teorisi Tamamlama Çözümünün sizin ortamınıza uygunluğu hakkında bir fikir vermektir. Farklı tedarik sürelerinin etkisini deneyebilirsiniz. Ancak sezonluk dalgalanmalar, planlı promosyonlar, tedarikteki varyasyon vb faktörleri göremeyeceksiniz. Tam anlamıyla denemek için tam sürümü kendi ortamınıza göre ayarlayarak bir aylık süreyle ücretsiz denemenizi öneririz. 

Tüketim datasını excel formatta yükleyebilirsiniz. Farklı ürünler, farklı lokasyonlar varsa tarihler boyunca tüketimleri alt alta sıralanır. Tarih sırasında olması gerekli değildir. Daha sonra burada söz edilen ürünler için dönem başlangıç ve dönem bitiş stoklarını excel dosya ile yükleyebilirsiniz. Stok bilgisi verilmeyen ürünler sıfır ile   başlatılıp    sıfır ile bitecek şekilde simule edilir.
Simulate
menüsünde giriş datasını, çalıştırılan simulasyonun sonuçlarını silebilirsiniz, yeni datayla çalıştırabilirsiniz. Çalışma bittiğinde sonuçları gösterecektir. Results opsiyonu standart kullanıcı hesaplarında gösterilmez, geliştirme amaçlıdır. Dashboard sonuç ekranıdır, simulatörün çalışması tamamlandığında kendiliğinden bu ekrana gelecektir.

Örnek bir çalışmayı paylaşıyorum. 
Kilogram esaslı bir ürünü haftalar boyunca bir lokasyonda denedim. 
Önce haftada bir tamamlama yapmak istedim, daha sonra haftada iki sefer tamamlamayı denemek istedim. 



Önerildiği üzere sık tekrarlı tamamlama daha iyi sonuç verdi. 


Siz de deneyin, ihtiyacınız olursa yardımcı oluruz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder