29 Temmuz 2017 Cumartesi

Vietnam'da gece gezmeleri...


Hep muze gezecek degiliz ya diyerek biraz da geceleri neler yapabileceginize dair ipuclari vermek istedim. Baslayalim...

Saygon'un istiklal caddesi, District 1 icinde, otellere ve turistik yerlere yakin, isikli su gosterisi her gece var, kimi zaman canli muzik konsere rastlanilabiliyor.

Caddeye yakin yerde Opera Binasi var, burada da sansliysaniz bina merdivenlerinin uzerinde ucretsiz kisa gosteriler yapiliyor.
 


Saygonun en yuksek binasi Bitexco Sky Deck, 40 kusur kat yukari cikip panoramik sehir manzarasi izleyebiliyorsunuz.

Motorunu ve sevgilisini kapan Notre Dame Katedralinin onondeki meydana geliyor, motorun uzerinde otururken bir seyler yiyip iciyor, sohbet ediyor, takiliyor. Aydinlik, rahat ve civil civil bir ortam var. Ilgilenenler icin hemen yan tarafinda kitap-cafe dolu okuma sokagi var.



Benim favorim Hard Rock Cafe! 6 TL ye Heineken bira icip, cayir cayir showuyla Vietnam tarzi canli rock muzik dinliyorsunuz. Yerlisi yabancisi, genci yaslisi bir arada. Cok iyi.. Her yerde gordugum Budha koselerinin en "Rock'N Budha" olani burada!









Vuvuzela Beer Club eglenceli bir yer, tuvalet duzenlemesine bayildim, musterilerin uzerine isiyormus gibi bir his veriyor, gulduruyor :)) Etraftaki tabelalar da eglenceli, pahali ama rafine bir havasi var.








Korean Barbeque Restaurantlar da cok havali, her masa aslinda ocak basi olarak duzenlenmis. Tastan ocak, koz getiriyor, davlumbazi var. Et avcarlanmis olarak servis ediliyor, beraberinde turlu cesit meze geliyor. Bicak yerine makas, catal yerine chop stick kullaniliyor. Keyifli bir deneyim!









Saygon'un Teksasi Saloon Seventeen hakikaten western tarz bir yer. Seksi kizlar, mini sortlar, sivri burunlu yuksek kovboy cizmeleri, tabanca yerine adisyon koyduklari kemerler, derin gogus dekolteleri, gurultulu canli rock - pop muzik... Yabanci agirlikli, pahali, pole show gibi surprizleri de var.


Bui Vien Sokagi tum sirt cantali culsuz turistlerin ugragi, karmakarisik bir yer. Masajdan yemege, bardan discoya, marketten pastaneye varincaya kadar her sey, herkes var. Ates yutanlar, seyyar saticilar, dilenciler, zamparalar, kolay kizlar, akliniza gelen her sey... Sahiden civil civil.. Crab Spring Roll denedim, sahaneydi.






 

Pasteur Street Brewery Co Ltd orjinal bir yer, 12 cesit aromali biradan 6 adedini seciyorsunuz, tester tray hazirlayip getiriyor. 175 ml kucuk kadehler gozunuzu aldatmasin, 6 tane icince 1 litreyi goturuyorsunuz. Ustelik alistiginiz biranin %4 alkolu bunun yaninda coook hafif kalir, bunlar kabaca %15 alkollu. Sarhoj ediyor haberiniz olsun! Ustune scooter'inizla yagmurlu Saygon gece trafiginde 20 dakika seyahat edince cin gibi oluyorsunuz :)




Two Beer Or Not Two Beer canli muzikli, gurultulu bir yer. Herkes ayakta, bir kac grup pespese sahne aliyor, kimi zaman Ingilizce kimi zaman Vietnamca ama hep Rock muzik yapiyorlar. Gruba degecek kadar yakin duruluyor, tikis tepis, azcik gayret etsem davulu beraber calacaktik... Yabanci az olunca sik sik Vietnamca "Ay Bay Yoooo!" bagrislariyla hep birlikte kadeh kaldiriyorlar.






Devami gelecek....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder